5 solsäkra resmål i Sverige – även under regniga somrar

Att planera en sommarsemester i Sverige kan kännas vågat. Vi vet alla att det inte finns några solgarantier och mer ofta än sällan regnar det under de veckor vi helst vill se solen. Samtidigt finns det väl inget som är så härligt som en äkta svensk sommar? När vädret är på topp med ljumma vindar, kluckande vågor och knallblå himmel står sig vår svenska natur mycket bra i internationell konkurrens. Vart är egentligen bäst att åka om man vill få ut så mycket sol som möjligt under sommarhalvåret? SMHI sammanställer varje år en topplista på de städer som haft flest soltimmar i Sverige.

Skiner “sola alltid i Karlstad”?

Ja, Karlstad hamnar som nummer fem på vår lista. Av någon oförklarlig anledning har värmlänningarna belönats med goda väderutsikter, trots att staden ligger i mitten av landet. Vanligt är att kuststäder och stränder ligger i topp med soltimmarna. Umeå brukar vara Norrlands soligaste stad, även om man kanske saknar den riktiga sommarvärmen där uppe. Med midnattssolen nära inpå kan du dock nästan få dig en sol-överdos! Kolla in på Sunmate-shopen.se om du är på jakt efter solen antingen i Sverige eller utomlands. Där får du tips om unika resmål för hela ditt sol-behov – visste du att Karlskrona faktiskt tog hem titeln som landets soligaste stad 2015?

Solsäkra stränder och unik natur

Självklart tänker vi på de svenska stränderna i södra delen av landet när vi drömmer om den svenska sommaren. Visby och Ölands norra udde attraherar mycket turister och har också många soltimmar. De är därför de två hetaste tipsen på solsäkra platser i landet. Båda öarna har vita, långa stränder som tas väl om hand av kommunen. Med en väl utvecklad turistnäring är både naturen och kulturen på Öland och Gotland vacker och unik. Ta en hel semester på de vackra stränderna, samtidigt som du får en dos av autentiskt svenskt lantliv. Även under regniga somrar är det här du hittar solen.

strand