Kläder för stranden

Clothes for the beachNär man klär sig inför stranden finns det flera faktorer som man behöver tänka på och där vädret är den främsta. Om det är kallt eller riskerar att bli kallt så bör man ha med sig varmare kläder så att man kan byta om istället för att gå hem. Vädret kan nämligen växla snabbt många dagar och därför bör man se till att man är förberedd. När det är sol är det vanligt att man väljer lättare kläder, men de kläder som man väljer att använda sig av bör ha ett UV skydd i sig så att man är skyddad mot solen när man har kläderna på sig. Om man är enkelt klädd så bör man även se till att man smörjer in sig med solkräm. Då skapar man en förutsättning för att man inte ska behöva bränna sig och att det därmed blir otrevligt att vistas på stranden.

Bikini, baddräkt eller simbyxor är för många ett självklart val på stranden, då har man kläder på sig som gör att man snabbt kan dyka ner i det kalla vattnet för att svalka sig. När man är på stranden ska man tänka på hur backen ser ut. En del stränder tvingar en tyvärr att bära skor på grund av att det finna vassa ojämnheter i varken eller till exempel finns trasigt glas i sanden. Då bör man tänka på att ett par sandaler är mer lämpliga än att bära ett par stängda skor. Stängda skor samlas nästan oftast sandhögar i sig och det är inte skönt att bära eller lätt att få bort från skorna sedan.

Vita kläder är vackert och ser ofta fint ut mot din solbrända hy, men det blir snabbt smutsigt och om du har planerat att ha på dig vita kläder bör du se till att ha med någonting som du kan sitta på.