Klubbar vid stranden

Många klubbar gör en strategisk placering och lägger sig vid stranden, då fungerar dessa ofta som strandklubbar och många av dem är även öppna på dagen och bedriver då restaurang, café eller annan verksamhet som lockar besökare från stranden. Många av dessa klubbar säljer även glass och det brukar vara mycket lockande för strandgäster, vilket är en vinstdrivande verksamhet.

Clubs at the beachPå kvällen stylar sedan klubbarna om och blir nattklubb för de som vill ta kvällen vidare och fortsätta ha roligt även när mörkret kommer. Läget är också mycket attraktivt då det erbjuder gästerna en fantastisk miljö med en nattklubb som ligger väldigt nära en strand. Ofta har klubbarna temat after beach och säljer billiga fördrinkar tidigt på kvällen för att locka gästerna att stanna kvar. På de ställen där det finns klubbar nära en strand så gör badgästerna ofta det till en heldag att inte bara ligga och njuta av solen och stranden samt alla dess aktiviteter utan väljer även att gå ut på kvällen på samma strand.

De stränder som har klubbar nära sig blir ofta mycket mer populära än de klubbar som inte ligger vid en strand. Därför bör man tänka på placeringen när man väljer vart man vill öppna sin klubb. Många av dessa klubbar som är öppna i Sverige väljer dessutom att ha säsongsöppet. Det innebär att de endast har öppet på sommaren då badgäster lockas till dem och har sedan stängt på vintern. Det blir då mer exklusivt och någonting som man kan längta till.

En strandklubb kommer dessvärre aldrig vara lika populärt på vintern som det är på sommaren, då försvinner nämligen många av de fördelar som strandklubben har och den konkurrerar plötsligt på lika villkor med alla andra klubbar som finns i närheten. På sommaren kan en strandklubb utan problem dra in en hel årsinkomst.