Skydda dig mot solen på stranden

Protect yourself from the sun on the beachNär man är på stranden så är det lätt hänt att man har så roligt att man glömmer bort att man måste skydda sig från solen. Det finns många sätt som man kan skydda sig från solen på och tvärtemot vad många tror så skyddar inte vattnet mer än det svalkar din kropp. Ofta är det mer intensiv uv-strålning vid vatten på grund av att vattnet reflekterar solen och det är därför lättare att man blir bränd i vattnet samt vid vattnet.

Solskydd är en förutsättning för att du inte ska bränna dig och du bör både smörja in dig och dina barn med solkräm. Genom att du gör det så ger du dig och dem ett bättre skydd även om du bör ha i åtanke att det även kan inleda dig i en falsk trygghet. Att bära en solhatt är ett bra sätt när man vill skydda sig från solsting och det gör så att huvudet håller sig svalare än om det är helt exponerat för solen. Dina barn bör alltid bära solhatt då yngre hud är mer känslig för solen än den hud som är äldre och därmed har mer pigment.

Att ta med sig ett parasoll eller ett paraply till stranden är en mycket bra idé och det är även viktigt att man har med sig mycket vatten så att man håller sig återfuktad. Även den solkräm som håller för vatten bör smörjas på regelbundet och man kan inte räkna med att den kommer att sitta kvar så länge som den lovar. Därför är det bättre att ta den säkra sidan och på så sätt eliminera risken att man kommer att bränna sig eller på annat sätt skada sig i solen. Man måste ta hand om sin kropp om man vill kunna sola flera dagar under sommaren.