Sol, sommar, party

Sun, summer, partyI Sverige längtar man ofta efter de varma månaderna och faktum är att de är få; det är ett fåtal månader som det inte ligger snö på backen och därför gäller det att man gör det bästa av de sommardagar som man har tillgängliga. Många som inte är svenskar och betraktar svenskar tycker att de sysslar med ett mycket lustigt fenomen. Det kan vara svårt att förstå hur svenskar fungerar för andra som lever i ett land där man har ett milt klimat året runt. När solen kommer fram så dras ofta svenskarna ut i den och det är vanligt att man har dåligt samvete om man sitter inomhus de dagar då det är sol ute. Många är dessvärre tvingade att göra det på grund av de jobb man har och därför blir det att man vill göra det bästa av allt under semestern.

Därför väljer svenskarna generellt att göra det mesta av sina lediga sommardagar med sol och sommar och party. Man skapar minnen för resten av året och många lever just för sommaren. Svenskar blir även mer sociala under sommaren och det är vanligt att man möts på gator och torg, att sitta ute tillsammans med sina grannar blir mer naturligt under sommaren och många blir gladare. Det är vanligt att depressionerna släpper under sommaren och de flesta mår bättre. Detta gäller även de som inte är deprimerade sedan innan.

Att man börjar att planera inför sommaren och alla dess fester som man ska gå på redan i december är inte helt ovanligt och bara att planera inför det som komma skall brukar skapa eufori. Det sägs att man blir lycklig av att planera en semester, inte nödvändigtvis av att genomföra den. Därför är det viktigt att man tillåter sig själv att länga till sommaren. Den är nämligen så kort och det gör lyckan optimal.